skip to Main Content

NLP-koulutus

Kuuntele nettiseminaari ajatusten rakenteesta ja ajatusten hallitsemisesta

NLP on konkreettinen työkalu ajatusten ja kommunikoinnin ymmärtämiseen

NLP eli neuro-lingvistinen programmointi on 1970-luvulla alkunsa saanut malli, joka voi auttaa sinua ymmärtämään sen, miten sinä ajattelet ja kommunikoit ja miten ajatuksesi ja kommunikointisi vaikuttaa sekä sinuun itseesi että ympärilläsi oleviin ihmisiin.

Konkreettisesti NLP on merkittävä työkalu parempiin tuloksiin missä tahansa asiassa

  • arkiseen elämään
  • ihmisten ymmärtämiseen ja parempaan parisuhteeseen
  • oppimiseen
  • kommunikointiin
  • oman elämän ohjaamiseen
  • esiintymiseen
  • urheiluun ja parempiin urheilusuorituksiin
  • itsensä ymmärtämiseen ja itsetunnon kehittämiseen

Kouluttajataustani

Ilkka Koppelomäki, Licensed Trainer of NLP

Olen toiminut vuodesta 2008 asti NLP-kouluttajana. Olen saanut koulutukseni sekä Suomessa että kansainvälisesti maailmalla. Olen kansainvälisesti ”The Society of Neuro Linguistic Programming” -yhdistyksen sertifioitu NLP-kouluttaja.

Pääkouluttajinani ovat olleet Suomessa Ilkka Rajala ja maailmalla NLP:n toinen kehittäjä Dr. Richard Bandler sekä John LaValle. Lisäksi kouluttajinani ovat olleet mm. Mark Hayley, Anders Piper, Gabriel Guerrero ja Trygve Roos.

Vuodesta 2008 asti olen kouluttanut sekä yksin että yhdessä Ilkka Rajalan kanssa kymmenillä Licensed Practitioner of NLP -peruskursseilla NLP Akatemiassa. Vuoden 2014 alusta alkaen olen toiminut kouluttajana NLP Opistossa yhdessä Sami ja Eevi Minkkisen kanssa.

Oma kokemukseni NLP:stä

Tutustuin aluksi NLP:hen Tony Robbinsin järjestämän Unleash the Power Within -seminaarin välityksellä. Sen lisäksi olin kävin muutaman lyhyen suomalaisen kurssin aiheeseen liittyen. Robbinsin seminaari oli todella merkittävä elämääni, mutta NLP ei varsinaisesti kolahtanut.

2007 syksyllä ystävystyin Ilkka Rajalaan ja kävin hänen järjestämänsä seitsemän päivän Licensed Practitioner of NLP -kurssin. Tuon viikon jälkeen ymmärsin, että en ollut aiemmin ymmärtänyt, mistä NLP:ssä oikeasti oli kyse. Mukaan tuli nyt asennetta ja monia tapoja soveltaa sitä omaan elämääni.

Viimeisenä päivänä sanoin, että teen mitä tahansa, että saan oppia lisää ja olen kiinnostunut pääsemään kouluttajaksi. Siitä alkoi todellinen oppimatka omaan mieleeni ja se matka jatkuu edelleen.

NLP:n peruskurssi on edelleen yksi koko elämäni voimakkaimmista kokemuksista. Usein sanon, että elämässäni on kaksi todella voimakasta kokemusta, jotka ovat merkittävästi auttaneet tiukoissa tilanteissa: NLP:n peruskurssi ja täydenmatkan triathlonin suorittaminen.

Tuntui, että olin viikossa oppinut itsestäni enemmän kuin koko elämäni aikana.

Suurin muutos oli se, että kirjaimellisesti aikaisemmin mahdottomilta tuntuneet asiat muuttuivat mahdolliseksi. Aluksi tuntui uskomattomalta oppia ja ymmärtää, miten yksinkertaiset asiat vaikuttivat siihen, miten mielessä jostain asiasta tekee todella vaikean ja miten helposti sen voi muuttaa helpoksi.

Nyt kun olen kouluttanut NLP:tä jo vuosia, niin voin sanoa, että se on edelleen parhaimpia asioita, mitä olen saanut oppia elämässä. Vaikuttamista itseensä saa jatkuvasti opetella lisää. NLP ei mielestäni ole kaikki kaikessa ja vastaus aivan kaikkeen, mutta tarjoaa huikean määrän perustietoa, joka mielestäni tulisi jokaisen ihmisen saada peruskoulutuksen kautta.

NLP:stä ei kuitenkaan, kuten harvasta muustakaan jutusta, saa parhainta hyötyä, jos sitä ei opettele käyttämään oman elämänsä hyväksi.

NLP:stä on paljon virheellisiä käsityksiä ja siitä, mitä se on. NLP ei sinänsä ole ihmeellistä, koska se on mallinnettu siitä, miten ihminen ajattelee ja toimii. Se on kuitenkin oppi ja väline siihen, miten voit saada ihmeellisiä asioita aikaan omassa elämässäsi ymmärtämällä ajatuksesi rakennetta, muuttamalla sitä, miten koet maailman, ja ymmärtämällä ja soveltamalla kommunikointiasi tilanteen mukaan.

Tiedän, että NLP olisi auttanut minua urheiluaikana merkittävästi, mutta en silloin tiennyt sen olemassa olosta. Koska suomalaisen urheilun henkinenvalmennus on aivan lapsenkengissä, niin suosittelen, mikäli olet urheilija, tutkimaan asiaa itse.

NLP:n opiskelu ja koulutukset

Minulta kysytään usein, että mikä kirja kannattaisi lukea, jotta voisi oppia NLP:tä. Vastaukseni on, että NLP on käytännön työkalu ja sitä on vaikea oppia kirjoja lukemalla.

Kirjat ovat kuitenkin hyvä väline oppia aiheesta lisää koulutuksen jälkeen. Suosittelen lukemaan ensiksi kirjoja, jotka on kirjoittanut Dr. Richard Bandler ja John Grinder. Kirjoja ei ole käännetty ja käännöksissä muutenkin saattaa tieto muuttua oleellisesti, joten suosittelen alkuperäisiä englanninkielisiä teoksia.

Useiden pyyntöjen jälkeen, olen päättänyt pitää Licensed Practitioner of NLP -koulutuksen. Koulutus järjestetään heinä-elokuun 2019 vaihteessa Mikkelissä. Lue lisää koulutuksesta täältä

Back To Top