skip to Main Content

Kuka on Ilkka Koppelomäki?

Itsensä johtamisen valmentaja, isä, puoliso, yrittäjä, innostaja, unelmien toteuttaja, ex-kilpatriathlonisti, kirjoittaja ja maailman matkaaja.

color_2

Ilkka perusti vuonna 2007 itsensä kehittämiseen keskittyvän yrityksen, joka tunnetaan nimellä Uskalla Innostua.

Missioni on viedä itsensä kehittämistä eteenpäin Suomessa. Haluan nähdä Suomen, jossa ei olisi yhtään katkeraa vanhusta, vaan omaan elämään tyytyväisiä hyvinvoivia ihmisiä.

”Minulla on ollut ilo tehdä töitä monien huippuvalmentajien ja mielenkiintoisten ihmisten kanssa ympäri maailmaa.”

Ilkka valmentaa ihmisiä johtamaan paremmin elämäänsä.

Ilkka Koppelomäki on auttanut ihmisiä voimaan paremmin jo yli 10 vuoden ajan. Vuodesta 2007 Ilkka on erikoistunut mielen hallintaan ja auttanut sekä henkilökohtaisesti että ryhmävalmennuksilla tuhansia ihmisiä tekemään omassa mielessään muutoksia, jotka ovat auttaneet elämässä eteenpäin.

Itsensä kehittämisen seminaarit ja kirjat auttoivat Ilkkaa huomaamaan, että omaan elämäänsä voi vaikuttaa huomattavasti enemmän kuin hän oli koskaan ennen ymmärtänyt. Useiden satojen koulutuspäivien joukosta erottuu NLP:n (Neuro Lingvistinen Programmointi) Practitioner –koulutus, jonka jälkeen Ilkka koki vahvan tunteen siitä, että tuleepa elämässä vastaan mitä tahansa, niin siitä voi selvitä, koska kaikki haasteet ja ongelmat, niin kuin myös onnistumiset, ihminen  luo omassa mielessään. Ilkkaa kiehtoo se kuinka yksinkertaisilla muutoksilla voi saada omassa elämässä helposti huomattavasti parempia tuloksia aikaan.

Ilkka Koppelomäki on valmentajana tunnettu ympäri Suomen siitä, että hänen valmennukset saavat aikaan muutoksia. Ilkka ei tyydy selityksiin ja siihen, että “teen sen sitten kotona”, vaan auttaa saamaan muutoksen aikaan paikan päällä.

Ilkka on monipuolinen valmentaja, jonka tyylissä yhdistyy sekä valmennus, sparraus että mentorointi. Valmentajan tulokset ovat yleensä suoraan verrannollisia valmentajan asenteeseen. Lujan asenteen valmentamiseen Ilkka on omaksunut omilta mentoreilta, valmentajilta ja kouluttajilta, jotka ovat maailman johtavia omalla alallaan (mm. Dr. Richard Bandler, Tony Robbins, Mark Hayley, Ilkka Rajala, Bob Proctor ja Joseph McClendon III).

Ilkan tuloksista kertoo henkilökohtainen täyden tyytyväisyystakuun valmennus, jossa asiakas maksaa ainoastaan saadessaan haluamansa muutoksen aikaan.

Esimerkkejä muutoksista ja tuloksista, joita asiakkaat ovat saaneet aikaan Ilkan valmennuksessa tai sen jälkeen: Parempi tyytyväisyys omaan itseen ja elämään, itsevarmuus ja rohkeus sekä keinot niiden vahvistamiseen, parantunut parisuhde, parempi kyky kohdata epäonnistumisia ja päästä niistä eteenpäin , elämää häiritsevien tunnereaktioiden muuttuminen, sekä keinot tunteiden hallitsemiseen ja nautinnon lisäämiseen omassa elämässä.

”Suurimman oppini olen saanut kokeilemalla käytännössä sitä mikä toimii ja käyttämällä niitä taitoja, joita olen oppinut maailman parhaimmilta valmentajilta ja kouluttajilta. Pidänkin suuressa arvossa sitä, että valmentaja osaa asiansa ja hänellä on käytännön kokemusta eikä vain tietoa teoriassa.

Valmentajana omistaudun asiakkailleni ja jatkuvalle itseni kehittämiselle. Luen ja kuuntelen päivittäin materiaalia, joista opin lisää mielen toiminnasta ja itsensä kehittämisestä. Osallistun kuukausittain muiden valmentajien valmennuksiin Suomessa ja kansainvälisiin koulutuksiin usemman kerran vuodessa. Uskon, että parhaat valmentajat valmentavat koko ajan itseään ja kohtaavat jatkuvasti sekä uusia valmentajia että valmennettavia.”

– Ilkka Koppelomäki

Mielenkiintoista tietää Ilkasta:

 

 • Kilpaillut useissa eri kestävyyttä vaativissa lajeissa, päälajinaan triathlon. Saavutuksissa mm. nuorten Suomen mestaruus sekä triathlonissa että duathlonissa.
 • Tykkää kokeilla rajojaan: Suorittanut tähän mennessä kolme täyttä täydenmatkan Ironman-triathlonia ja oli paras suomalainen kilpailussa, jossa potkittiin potkulaudalla Hollannin ympäri 230 kilometriä. Ilkka on myös Guinnesin ennätysten kirjassa, kun hän oli pitämässä liikkeellä potkukelkkaa 125 tuntia yhteenmenoon. Pisin matka, jonka Ilkka on potkinut potkukelkalla on 100 kilometriä.
 • Haluaa oppia eri asioista ja kokeilla lähes kaikkea: On ollut aikuisiän TET-harjoittelussa mm. jäätelökioskilla, torikahvilassa, ravintolassa ja seksilelujen esittelijänä.
 • Teko, joka vaati Ilkalta rohkeutta ja luottamusta omiin valintoihin: Lopetti Yliopisto-opinnot ja siirtyi nakkikioskille töihin.
 • Erikoisin työkeikka: Navanlämmitinkorumallina toimiminen.
 • Ensimmäinen ammatti: Urheiluhieroja.
 • Ei olisi halunnut lukea ensimmäistä itsensä kehittämisen kirjaansa (Asenne), koska oli päättänyt, että ei tule koskaan lukemaan muita kuin koulukirjoja.
 • Aloitti mission itsensä kehittämisen edistämiseksi suomalaisen hyvinvoinnin lisääjänä vuonna 2007 ja perusti Uskalla Innostua -nimellä tunnetuksi tulleen yrityksen.
 • Kotoisin Multialta.
 • Ilkan suurimpia inspiroijia ovat lapset.
 • Kirjoittanut vuoden 2008 helmikuusta lähtien joka viikko itsensä kehittämisen viikkokirjettä.

Haluatko tietää Ilkan parhaat opit itsensä kehittämisen matkalta?

Back To Top